Menu

PATRIAS OBJAVLJUJE PRVI SPOT

Patrias će 31.08.2015. godine objaviti novu pesmu i video spot. Radi se o pesmi "Zrno večnosti", za koju je tekst napisao Saša Đorđević, a muziku Darije Dejanović. Aranžman je, kao i uvek, delo čitavog benda. Pesma i spot snimljeni su u studiju "Paradox" u Smederevu, a snimatelj i producent je Srđan Branković.

Momci iz benda za sajt govore o ovoj pesmi.

- Kako je nastala pesma?
Darije: Muzičku osnovu sam napravio još kao srednjoškolac, sa 16 godina. Nedavno sam je "iskopao" iz foldera i odsvirao na probi. Svima je odmah "legla", i tako je počelo. Onda je Roki napravio liniju pevanja, Edi je napisao tekst, sklopili smo sve, otišli u studio...

- O čemu govori "Zrno večnosti", kakva je poruka?
Saša: "Blago onom ko dovijek živi, imao se rašta i roditi!", napisao je Njegoš davno. To je poenta. Pesma je posvećena muzičarima i drugim umetnicima, svim kreativnim ljudima koji stvaraju dela kroz koja mogu da žive i posle smrti, koji se ne mire sa prolaznošću života. Eto, nedavno nas je, nažalost, napustio Boris iz Smaka, ali nam je ostavio svoje pesme, svoj glas, i živeće tu sa nama i u nama, a i posle nas.

- Da li je ovo prvi singl sa drugog albuma?
Nenad: Ne, ovo je pesma za sebe, balada koja treba da ima svoj život, nezavisno od drugog albuma koji ćemo snimiti uskoro. Možda će se naći na albumu kao bonus, o tome ćemo odluku doneti naknadno.

- Kakva su vam očekivanja u vezi sa ovom baladom?
Nemanja: Nadamo se da će ljudi prihvatiti pesmu, slušati je i shvatiti njenu poruku. Možda će nekoga i pokrenuti na stvaranje, što bi bilo jako lepo.